Daklekkage

Alvorens te bespreken hoe daklekkage op te lossen in Rotterdam, is het belangrijk om enkele basisprincipes van een dak te kennen. Echte daken hebben vier lagen. Er is een koude laag om te voorkomen dat de regen het gebouw binnendringt. Deze laag wordt het bot genoemd, en het is een dikke laag beton. Een warme laag is een laag materiaal die bestand is tegen vuur. Dit zijn meestal brandwerende glasvezels, hout, of een combinatie van beide. Vervolgens is er de zogenaamde weer laag. Deze bestaat uit multiplex, staal of andere materialen, die de regen buiten houden en geen warmte overdragen. Tenslotte is er de isolatielaag. Deze laag is verantwoordelijk voor het vasthouden van warmte. Dit is precies dezelfde laag die ervoor zorgt dat het gebouw in de zomer niet in een broeikas verandert. De isolatie houdt de warmte buiten op koude dagen.

Hoe ontstaat  een beschadigde dak

Hoe gebeurt het? Over het algemeen is er bij een gat, scheur of breuk in de dakbedekking sprake van een lekkage of een mogelijke beschadiging in de laag eronder. Binnen zijn er goede aanwijzingen dat er een lekkage is en daar moet u dus op letten.

Hier is een lijst van dingen die u moet doen onmiddellijk na een daklekkage is geverifieerd. Ten eerste moet u met behulp van een zaklamp op zoek gaan naar de lekkage. Het is een goed idee om dat te doen, zelfs als het regent, want je zou niet weten. Meet vervolgens het gebied met behulp van een metalen of houten liniaal. Markeer het gebied waar de lekkage zich voordoet met een pen of een ander schrijfinstrument. Doe dit buiten, of op zijn minst ergens waar een goede ventilatie is.

Ga nu zo snel mogelijk naar het dak en lokaliseer de op de muur afgetekende plaats. De temperatuur wordt meestal aangegeven met een kleur. Er is rood voor koud en blauw voor warm. Als het is gemarkeerd beige, dat is een kleur die een warme temperatuur betekent, dan is de meest waarschijnlijke oorzaak van uw dak lekkage is een gat.

 

Ernstige daklekkage in Rotterdam

In geval van ernstige daklekkage in Rotterdam zijn er een paar manieren om het te verhelpen. U kunt er een naar beneden halen door een pond druk te gebruiken. U kunt hiervoor een rubberen hamer of een dakspijker pistool gebruiken. Dit is de snelste manier, maar wees voorzichtig want dit is gevaarlijk werk. U moet uzelf beschermen tegen vallen. Vervolgens kunt u de laag erboven vervangen door gebruik te maken van een platte staaf, dakspijkers, of shingles. Dit is ook de snelste manier, maar hier loopt u het risico dat u meer dan een enkele laag afscheurt.

Om het lek te repareren is een dakdekkers expert nodig. Een professionele dakdekker komt naar uw huis en repareert het lek. Dit is geen eenvoudig karwei en u moet zich hierop voorbereiden. De eerste stap is het verwijderen van de laag die vervangen moet worden. Het volgende wat u moet doen is het dek schoonmaken voordat u de schade vervangt. Als het van hout is, neem dan wat oplossing en schrob het schoon. Verwijder vervolgens de beschadigde shingles. Nu kunt u het vervangen door de nieuwe shingles.