Makelaar offertes

Makelaar zijn is niet alleen het hebben van een vergunning om eigendommen te kopen en te verkopen, zoals in de vroegere vastgoedsector. Hoewel het hebben van een eigen licentie is zeker erg handig, is het geen garantie voor succes in marketing. Succesvol opkomen in de onroerend goed sector is alles over instincten; alles wat je echt nodig hebt is een solide basis.

Het werk van een makelaar begint zodra iemand hem benadert of belt. Het eerste contact is meestal gewoon om een makelaar-cliënt relatie tot stand te brengen, meestal via de telefoon, met behulp van een sjabloon dat door de makelaardij wordt verstrekt. Een makelaar wordt zich bewust van zijn potentiële cliënten en hun behoeften en begeerten, en probeert een goede verstandhouding met de cliënt tot stand te brengen. Vervolgens probeert hij zijn cliënten de beste service te bieden die hij kan bieden. Om de rol van de makelaar volledig te begrijpen, moet u zijn doelstellingen begrijpen, evenals die van zijn cliënten. In ruil daarvoor krijgt hij een commissie betaald. Het honorarium van de makelaar wordt meestal betaald uit de winst van de verkoop of aankoop.

Twee basisinkomstenbronnen bij makelaars.

Een agent heeft twee basisinkomstenbronnen: commissies en huurcommissies. Makelaardij is zijn voornaamste bron van inkomsten, en de winsten uit de verkoop van onroerend goed zijn de grootste bron van inkomsten voor agenten. De verkoopopbrengst kan worden gebruikt om te voldoen aan de hypotheek die de verkoper heeft verstrekt, waardoor voor de agent een kapitaalwinstrekening wordt geopend. Bovendien, als de verkoper bouwde het pand, kan de makelaar ook verdienen een commissie van de bouwer van het pand. Bovendien kan hij een deel van de maandelijkse huur van het onroerend goed ontvangen, en is hij verantwoordelijk voor alle onderhoudskosten en onroerendgoedbelasting. Aan het einde van de verkoop, moet de makelaar offertes de totale opbrengst ontvangen, evenals de afsluitkosten.

Een professionele makelaar, die wenst te worden onafhankelijk, moet, op zijn minst, beschikken over de nodige certificaten, vereist door elke provincie. Nadat de eerste studies zijn gemaakt en aan de nodige kwalificaties is voldaan, kan men zich vervolgens bij verschillende makelaars aansluiten en zich vertrouwd maken met hun verkoopprocedure, verkoopopbrengsten en plichten.

Daarbij zijn de pamfletten en het materiaal dat door de makelaardij wordt verstrekt van cruciaal belang. Het is van vitaal belang dat de agent in staat zijn om de technische termen, alsmede de verschillende keuzes die beschikbaar zijn in de markt uit te leggen. Hij moet goed thuis zijn in de producten die momenteel beschikbaar zijn, duidelijk begrijpen van de voors en tegens, en ook duidelijk inzicht in de betalingsregelingen. De cursus die door de makelaardij dient als een inleiding, alsmede een clearing van de agenten onderwezen, hen voor te bereiden op onroerend goed praktijk. Het leert de agenten hoe te identificeren en vast te stellen een klant en hoe om te zetten in een verkoop.

Makelaar met financiële aspecten

Het is ook belangrijk dat de agent worden opgeleid in de financiële aspecten, fiscale wetten en de waarden van de verschillende vastgoedsegmenten. Hij moet de verschillende soorten hypotheken begrijpen, evenals de huidige rentetarieven. Een cursus makelaardij behandelt ook de dingen die moeten worden gedaan nadat de verkoop van het onroerend goed is voltooid. Wat een cliënt moet doen nadat het onroerend goed is verkocht: waardebepaling en reparatie, voorbereiding voor bewoning, marketing, financiering enzovoort.

Na het slagen voor de cursus mag de agent niet zomaar slagen voor het examen als agent. Dit is absoluut belangrijk, omdat in een typische makelaardij een nieuwe agent wordt gezien als een beginneling, en meestal leert tijdens de cursus. Met andere woorden, het spreekt vanzelf dat hij niet zomaar een makelaardij kan binnenwandelen zonder zijn vak geleerd te hebben. Hij moet ook enige ervaring hebben, want de makelaardij neemt hem alleen in dienst voor de bovengenoemde diensten. Sommige van de cursussen die de makelaar geeft lijken misschien ouderwets, maar sommige zijn helemaal nieuw. De agent hoeft ze alleen maar goed te leren.